onsdag 8. juli 2009

- Diskoteken dödade dansbanden



Fantastisk nyhetsinnslag fra svensk TV i mai 1979 der Musikerforbundet er bekymret for at diskotekene tar levebrødet fra levende musikk. Og svaret? De foreslår en egen "diskoavgift" for at dansebandene skal overleve. Er det her Bård Vegar Solhjell har hentet inspirasjonen til forslaget om en ny internettavgift?

5 kommentarer :

  1. Vel, nå er det vel påstanden om at diskoteket ødelegger for levende musikk som er det mest komiske med det innslaget der ; )

    ...og hva var løsninga da kassettene truet musikken på 80-tallet? Var det kassettavgiftsfondet, kanskje?

    SvarSlett
  2. Jo, men det er jo riktig at diskotekene ødela for levende musikk. Akkurat som vinylplaten ødela for levende musikk for 100 år siden. Og digital musikk i enda større grad gjør det nå. Slik er teknologisk utvikling. Noen mister jobben. De som vil overleve må finne noen nye og bedre forretningsmodeller.

    Er du også for internettavgift? Ikke skyld på meg hvis dere taper valget. Dere burde ha lært av å være mot farge TV og nærradio.

    SvarSlett
  3. "Vi" burde lært av? Hey, det var du som satt på Stortinget da SV motstatte seg å oppheve NRK-monopolet.

    Det er også du som har sitert Lenin i bokform, ikke jeg. At du var dogmatisk i din SV-tid betyr ikke at unge SVere er det nå... : )

    Og ja, en bredbåndsavgift kan godt være noe. Eller er det døden at en tjuekroning av bredbåndsregninga di går til kunstnere og ikke profitt til de som leverer nettet?

    SvarSlett
  4. Jeg siterer Lenin stadig vekk. Sist på et styremøte på UiO der jeg siterte "Et skritt fram og to tilbake". Og så har jeg en forkjærlighet for å sitere "Radikalismen, kommunismens barnesykdom". Det er mye å lære av den også for dagens venstreside.

    Man må lære av sine feil. Derfor gleder det meg at dagens unge SVere ikke er dogmatiske. Måtte det vare lenge.

    SvarSlett
  5. Haha : )

    Gratulerer med dagen, forresten!

    SvarSlett