lørdag 22. januar 2011

Game changers: Larry Page og Sergey Brin

I Bloombergs dokumentarserie på nett TV om "game changers" er selvsagt Larry Page og Sergey Brin med, de to gründerne som startet Google. De møttes for første gang på Stanford University så sent som i 1995 og etablerte Google i 1998. Google har det siste tiåret redefinert hvordan vi skaffer oss og organiserer informasjon. Kjernen i virksomheten er verdens mest brukte søkemotor, men gjennom en kombinasjon av egen innovasjon og oppkjøp av andre oppstarstsbedrifter med geniale ideer, står Google i dag som eier av tjenester som YouTube, Gmail, Google Maps, Picasa, Google Earth, Blogger, Google News, Google Books, Google TranslateGoogle Scholar, Google Patents og ikke minst mobilplattformen Android.

Denne uken ble det kunngjort at Larry Page, en av de to gründerne, tar over som konsernsjef i Google etter Eric Schmidt. Alle tre i ledelsen er med videre, men det skal visstnok bli tydeligere hvem som tar beslutningene. Begrunnelsen er at beslutningsprosessen er blitt for tung og komplisert, og at Google nå skal bli mer som en kjapp gründerbedrift igjen. Da er det jo interessant å se litt på historien bak:

1 kommentar :

  1. Du glemte Google Chrome, som nå både er en nettleser og kommende operativsystem. Dette viser vel med fulle at man brøyter seg vei inn i stadig nye forretningsområder.

    SvarSlett