lørdag 7. januar 2012

Bedrifters bruk av video på nett øker

Norske bedrifter produserer stadig mer video som legges ut på internett. I følge nyhetsinnslaget under fra Newswire er det nå slik at halvparten av alle bedriftene med mer enn 100 ansatte bruker video på nett i sin kommunikasjon. Måten man gjør det naturligvis tilpasset virksomheten og derfor ganske variert. Video er jo så mangt. I klippet under er det både med et eksempel på live streaming av kunstauksjoner hos Blomquist og en leder i NSB som bruker videoblogg for å kommunisere med sine ansatte.



En bransje som har brukt video en god stund er eiendomsmeglerne som skal vise frem boliger de ønsker å selge. Et annet og ferskt eksempel på satsing på video er NHOs årskonferans der alle foredragene ble streamet live og ligger tilgjengelig her for alle som vil se foredragene i ettertid. Andre gode eksempler på denne trenden, og som er nevnt i videoklippet over, er Matprat sine opplæringsvideoer på YouTube og Den Norske Opera & Balletts bruk av videoklipp på hjemmesiden.

Som jeg kommenterer i videoklippet så er jeg sikker på at vi kommer til å se mye mer av dette. Det er mange bransjer der video er godt egnet som foreløpig ikke har utnyttet mulighetene. Det å se hvordan et produkt ser ut og hvordan det brukes er mye nyttigere enn å bare lese om det. Og fordi det å lage en video er veldig mye enklere og billigere enn det var før i tiden, så det er en mye mer aktuell teknologi å ta i bruk selv for små bedrifter.

2 kommentarer :

  1. Bra innlegg dette.
    Ser frem til ditt neste innlegg.
    Keep on going!

    SvarSlett
  2. Video, nettoverføring (streaming) er aukande i næringslivet også, ingen tvil. Men Vestlandsforsking si nyleg gjennomførte undersøking av bruk av videomøte og nettoverføring i privat og offentleg sektor, viser at norske bedrifter heng etter.

    Berre halvparten av bedriftene følgjer nettoverføringar (streaming) og berre 18 % brukar teknologien aktivt sjølve (prod. av eigne videoar). Her må det presiserast at utvalet vårt er bedrifter i fem fylke, ikkje heile landet, og at det er mange små bedrifter i utvalet.

    Undersøkinga er gjort på oppdrag frå Distriktssenteret og vil bli publisert av dei med det første.

    SvarSlett