mandag 2. april 2012

Hvordan.no

Jeg har tidligere blogget om hvordan video er i ferd med å bli en stadig viktigere del av internett. Mer båndbredde og kraftigere pc-er gjør at video er blitt langt mer tilgjengelig for oss brukere. Samtidig har lavere produksjons- og teknologikostnader gjort det mye lettere enn før å lage video.

Aller kraftigst er veksten i antall videoer som lages av privatpersoner, gjerne produsert med en smarttelefon og lagt rett ut på YouTube. Men det er også kraftig vekst i antall videoer laget av bedrifter i en profesjonell og kommersiell sammenheng. Et godt og nyttig eksempel på hvordan et slikt videonettsted kan se ut er Hvordan.no, et nettsted som Startsiden.no står bak. Her er det korte videoer som på en enkelt måte forklarer hvordan man gjør ting, for eksempel hvordan man skifter dekk på bilen:



Hele ideen er med andre ord å lage korte og pedagogiske nyttevideoer om hvordan man løser ulike oppgaver. Bil er et av mange temaer det er laget videoer om. Andre temaer man kan finne nyttig videoer om er bolig og oppussing, foreldre og barn - og naturligvis hvordan man lager ulike matretter. Nettsiden er ganske fersk, men det er allerede mange videoer på plass innenfor mange av kategoriene. Og så vidt jeg skjønner skal det produseres mye mer. Jeg tror dette er et godt supplement til bruksanvisninger, kokebøker og manualer. Ofte hjelper det å se hvordan ting skal gjøres og ikke bare lese om det i en bok.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar