mandag 11. juni 2012

Football's coming home

Vel, jeg får jo høre at jeg snart burde ha lært av tidligere mesterskapserfaringer, og at det alltid ender med at man taper mot Tyskland eller Portugal i en straffekonkurranse. Men det er noe med dette håpet om at akkurat denne gangen er det annerledes og at "Football's coming home". Tidenes beste fotballsang er best fordi den handler om disse skuffelsene - og håpet om at denne gangen er det mulig.



Dette er 98-utgaven i Top of The Pops-versjon. Men "Three Lions" med Baddiel, Skinner and the Lighning Seeds kom opprinnelig i 1996, utgitt som en uoffisiell England-sang da de spilte EM på hjemmebane og stikk i strid med alle tips klarte å komme helt til semifinale. Det gjorde at det ble laget en ny og litt mer optimistisk versjon til VM i 1998, basert på de positive erfaringene fra EM på hjemmebane og en lovende VM-kvalifisering. Men 1998-VM gikk ikke så bra. En historisk kamp mot Argentina i åttendelsfinalen endte med at David Beckham ble utvist og England tapte til slutt 4-3 på straffer.

Inspirasjonen i dag får heller være åpningskampen til England i Bilbao i gruppespillet i VM i 1982. Frankrike med Platini, Tigana og Giresse møtte et England som ikke hadde spilt VM siden 1970. Men England vant kampen 3-1 etter to mål av Bryan Robson og et av Paul Mariner.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar