lørdag 31. mai 2014

Bortgjemte musikalske perler (24)

Nå er vel "Hurricane" med Bob Dylan en av de mest kjente sangene han har laget og ikke spesielt bortgjemt, men dette videoklippet der han i følge Rolling Stone Magazine spiller låten for første gang er verdt å se på. Klippet er fra et TV-show september 1975:



Dylan måtte for øvrig skrive litt om på teksten rett før TV-programmet fordi plateselskapet Colombia var redd for at teksten ville føre til juridiske problemer. Den handler om bokseren Ruben "Hurricane" Carter som ble dømt for et trippeldrap i 1966 han etter all sannsynlighet ikke hadde begått og som Bob Dylan interesserte seg for da han leste selvbiografien til Carter som kom ut i 1975.

Hurricane finnes på albumet Desire som kom i 1976 og var også et fast innslag på den påfølgende konsertserien The Rolling Thunder Revue  som ble dokumentert på albumet The Bootleg Series Vol. 5: Bob Dylan Live 1975, The Rolling Thunder Revue, utgitt i 2002 og et meget hørbart livealbum. Ruben Carter fikk en ny rettssak i 1976, men ble der dømt for mord for andre gang. Først i 1985 ble han satt fri etter at en føderal domstol mente det hadde vært store formelle feil i rettsprosessen og påtalemyndighen lot være å be om enda en rettssak. Bob Dylan har i følge Rolling Stone aldri fremført "Hurricane" etter konsertene i 1976.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar