torsdag 5. november 2015

Gimme Shelter

Jeg tenkte at det i tid der den politiske debatten kan spore litt av og plutselig handle mer om prosess enn om løsninger, kan være nyttig med en påminnelse om at det for tiden er mange der ute som har flyktet fra krig og forfølgelse og har behov for beskyttelse. Derfor "Gimme Shelter":



Så må jeg naturligvis ile til og si at det ikke er slik at alle som kommer til Norge har et beskyttelsesbehov, og derfor må mange sendes raskt ut igjen for at vi skal kunne hjelpe de som har et reelt behov for beskyttelse . Og også si at det er slik at vi kan og bør hjelpe flere mennesker i nærområdene rundt Syria. Men likevel er situasjonen nå at mange mennesker med behov for beskyttelse har kommet til Norge og flere vil komme til Norge i tiden som kommer. Det er ikke noe vi kan velge bort.

Når det gjelder sangen "Gimme Shelter" er det en av The Rolling Stones beste, mest kjente og mest apokalyptiske låter, gitt ut i 1969 på albumet "Let it Bleed". Da var det Merry Clayton som var kvinnelig gjestevokalist. På denne versjonen fra Rock and roll Hall of Fame i 2009 er det imidlertid U2 som spiller "Gimme Shelter" med Mick Jagger på vokal sammen med Bono og med Fergie fra Black Eyed Peas som kvinnelig gjestevokalist, med will.i.am på synthesizer.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar