lørdag 19. desember 2015

Bortgjemte musikalske perler (44)

Det er på tide med litt julemusikk og da er klassikeren "Frosty the Snowman" et kjent og trygt alternativ som ble gitt ut på plate første gang på 1950-tallet. Men denne versjonen er litt annerledes. Her er det Cocteau Twins, det skotske 80-talls indiebandet som i 1993, mot slutten av sin karriere da bandet ikke hadde det helt godt med seg selv, spilte inn en EP som het "Snow" med sangene "Winter Wonderland" og "Frosty the Snowman", som er på denne videoen:



I bandet Cocteau Twins var det for øvrig ingen tvillinger, men de to frontfigurene Elisabeth Fraser og Robin Guthrie var samboere og fikk et barn sammen. En kombinasjon av dårlige nerver hos henne og hans inntak av noen kjemikalier som ikke er helt bra for kroppen, bidro imidlertid at forholdet tok slutt. Det var omtrent da EPen med julesanger kom ut i 1993. Som band holdt de det på sett og vis gående en stund til, og ga ut noen singler og et album i 1995-96, men så var det brått slutt for Cocteau Twins.

Og sjangen Cocteau Twins bidro til å gi et navn omtales ofte som "dream pop", en nær slektning av fenomener som goth og shoegazing, og i likhet med sistnevnte en temmelig introvert gren av postpunk-sjangeren fra tidlig på 80-tallet.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar